Національна школа суддів України

Особливості відправлення правосуддя в окружних адміністративних судах

2 травня 2019 року директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко в місті Дніпрі провів зустріч із суддями, які є наставниками (коучами) та слухачами, які проходять стажування в місцевому адміністративному суді.

Наставниками (коучами) в цьому суді для 19 кандидатів і кандидаток на посади суддів є: голова суду Андрій Коренев, його заступник Володимир Горбалинський та судді цього ж суду: Лілія Букіна, Наталія Турлакова, Наталія Боженко, Вікторія Віхрова, Василь Ільков, Ганна Кадникова, Світлана Озерянська та Олена Царікова.

Під час зустрічі голова суду Андрій Коренев та коучі розповіли про організацію проходження стажування, завдання, які ставляться перед кандидатами та кандидатками на посади суддів та обговорили інші питання, які виникають під час стажування.

Голова суду відзначив, що згідно з індивідуальними планами стажування слухачі та слухачки забезпечені всім необхідним для його проходження. Кожен з них має робоче місце та доступ до комп’ютерної системи суду в межах стажування. Крім того, необхідну допомогу слухачам надає особисто голова суду, судді та працівники апарату суду.

Керівник апарату суду Василь Черниш та його заступник Вікторія Гречана провели екскурсію приміщеннями суду та ознайомили із його структурою, організацією документообігу, роботою канцелярії та архіву. Крім того, слухачі мали можливість ознайомитися з роботою електронного суду в тестовому режимі.

Кожного дня майбутні судді відвідують судові засідання з розгляду справ різних категорій, складають проекти процесуальних документів, обговорюють прийняті рішення.

Слухачі та слухачки задоволені рівнем організації проходження стажування, великою увагою до них з боку суддів–коучів, які мають високий рівень професійної підготовки.