Національна школа суддів України

Сімейні спори: отримання поглиблених навичок

18–19 квітня 2018 року в Харківському регіональному відділенні слухачі та слухачки однієї із груп спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в ході тренінгу опановують особливості розгляду сімейних спорів.

Програмою тренінгу передбачено ознайомлення з алгоритмом розгляду сімейних спорів, особливостями  відкриття провадження та підготовки до розгляду цивільних справ такої категорії.

Судді–викладачі Віктор Яцина, Наталія Якуша та Софія Данилів уже в перший день тренінгу зауважили на вмотивованість і заінтересованість майбутніх суддів в отриманні нових знань, підкреслили активність слухачів в ході рольової  гри, в якій була передбачена симуляція підготовчого судового засідання.

Протягом двох днів тренінгу передбачено опанування особливостей вирішення таких різновидів сімейних спорів, як поділ майна подружжя, обов’язок батьків утримувати дітей і обов’язок повнолітніх дітей утримувати непрацездатних батьків, установлення батьківства та виховання дітей.

Майбутні володарі суддівських мантій мають вивчити механізми впровадження новел цивільного процесу в ході розгляду сімейних справ. Тому вони з великим інтересом прислухаються до професійних порад, які  надають досвідчені тренери.

Плідна робота на тренінгу кандидатів і кандидаток на посаду судді вселяє впевненість у тому, що мета тренінгу –  отримати та поглибити уміння, необхідні для належного виконання повноважень судді в ході розгляду сімейних спорів буде досягнута.