Національна школа суддів України

Завершальний етап підготовки майбутніх служителів Феміди

23 травня 2019 року Національна школа суддів України провела для майбутніх суддів круглі столи: “Суддівське самоврядування” та “Кваліфікаційне оцінювання суддів. Суддівське досьє”, відео яких транслювалося з міста Києва для слухачів і слухачок у всі локації, де вони проходили спеціальну підготовку.

Суддівське самоврядування є однією з гарантій забезпечення незалежності суддів і самостійності судів.

Круглий стіл на тему “Суддівське самоврядування” відкрив Голова Ради суддів України Олег Ткачук, який зазначив, що судова влада підзвітна суспільству, оскільки питання пов’язані з добором, призначенням і відповідальністю суддів мають певний зовнішній контроль, а суддівське самоврядування відіграє важливу роль у забезпеченні незалежності суддів і судів.

Член Ради суддів України Володимир Кравчук також наголосив, що саме судді та суддівське самоврядування впливає на “статус” судової влади та закликав майбутніх суддів брати активну участь у роботі органів суддівського самоврядування.

Судді Володимир Бутенко, Володимир Гевко та Олена Панченко під час круглого столу “Кваліфікаційне оцінювання суддів. Суддівське досьє” ознайомили кандидатів на посаду судді з порядком, підставами, етапами, критеріями та методологією кваліфікаційного оцінювання та формування суддівського досьє, а також обговорили актуальні питання визначення здатності судді (кандидата на посаду судді) здійснювати правосуддя.