Національна школа суддів України

Вимоги до документів та особливості мовного оформлення

18 січня 2019 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  проводить семінар для суддів окружних господарських судів на тему: “Українське ділове мовлення”.

З вітальним словом до присутніх звернулась директор регіонального відділення Валентина Коржик, яка привітала  учасників та висловила свою вдячність за участь у семінарі.

Захід проводить досвідчений викладач, доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук  Василь Пивоваров.

Суддям запропоновано  виконання  індивідуального  завдання на перевірку рівня фахової компетентності та вільного володіння української мови, роботу в малих групах з редагування тексту, завдання у формі диктанту на мовну компетентність  тощо.

Під час навчання слухачі ознайомляться із законодавчими та нормативно-стильовими основами професійного спілкування, вимогами до укладання документів та особливостями їх мовного оформлення, навчаться правильності вживання словосполучень і чужомовних слів.  Викладач акцентує увагу на типових мовних помилках.

Як зазначили судді, кращому засвоєнню знань під час семінару  сприяє інтерактивний формат його проведення та можливість вільного спілкування з викладачем і колегами.