Національна школа суддів України

Навчання суддів місцевих загальних судів щодо психологічної адаптації до суддівської діяльності

12 жовтня 2017 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України в межах підготовки суддів місцевих загальних судів проведено тренінг на тему: “Професійна психологічна адаптація до суддівської діяльності”.

Захід відкрив директор регіонального відділення Володимир Поплавський, який зосередив увагу суддів на загальних навчальних цілях тренінгу.

Для проведення тренінгу тренерами запрошено суддів Максима Тауса (модератор),  Олену Луніну та суддю у відставці Галину Маймур.

У ході тренінгу судді-учасники ознайомилися з психологічними методами зовнішньої та внутрішньої саморегуляції емоційних станів та основними методами профілактики синдрому професійного вигорання, а також отримали навички застосування певних психологічних засобів саморегуляції власним психоемоційним станом для подолання емоційного виснаження не лише на роботі, а й в особистому житті.

Значну частину тренінгу було приділено виконанню практичних вправ та обговоренню ситуативних завдань.

Після закінчення заходу тренерами було проведено анкетне оцінювання слухачів та анкетне опитування учасників щодо якості та корисності проведення тренінгу.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.