Національна школа суддів України

Підвищення кваліфікації – ефективний шлях до самовдосконалення

15 червня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для секретарів судового засідання окружних та апеляційних адміністративних судів на тему: “Особливості фіксування судового процесу (судового засідання)”.

Семінар відкрила заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова.

Проведуть захід судді Одеського окружного адміністративного суду Людмила Юхтенко, Олег Білостоцький та заступник керівника апарату цього ж суду Валерія Косіцина.  

Людмила Юхтенко та Олег Білостоцький більш детально ознайомлять учасників семінару зі стадіями судового засідання, що підлягають фіксуванню технічними засобами, розглянуть правове регулювання фіксування судового процесу та його значення, зупиняться на вивченні головних  правил введення й оформлення журналу судового засідання та особливостей складання протоколу.

Валерія Косіцина розповість про функції, порядок та організацію роботи секретаря судового засідання під час фіксування судового засідання технічними засобами, допоможе розглянути практичні аспекти введення та оформлення журналу судового засідання, а також відтворення та роздрукування технічного запису судового засідання. Також викладач проаналізує основні положення правового регулювання фіксування судового  процесу та його значення, зверне увагу на новели у проекті Кодексу адміністративного судочинства України щодо фіксування судового засідання.

Засвоєння теоретичного матеріалу секретарі судового засідання закріплять під час виконання практичних завданнях.