Національна школа суддів України

Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу

20 січня – 3 лютого Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для працівників апаратів судів “Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу”.

Його мета – дати можливість зрозуміти стани й особливості перебігу різноманітних реакцій та проявів людини, яка зазнала психотравми, та підвищити особистісну психологічну безпеку у професійному просторі.

Курс складається із 4 модулів. У першому модулі слухачі дізнаються про природу травми та її вплив на поведінку людину. У другому – удосконалять свої навички взаємодії з людьми, які зазнали психологічної травми, та отримають практичні рекомендації щодо налагодження комунікації з ними. Третій модуль присвячено питанням застосування норм кримінального процесуального права, зокрема безпеці свідків і потерпілих.  Четвертий модуль містить приклади зі судової практики ЄСПЛ у справах, сторонами у яких є особи, які зазнали психотравмуючого впливу.

Кожен слухач, який успішно виконає програму курсу, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.

Віддалений доступ до дистанційних курсів для працівників апаратів судів забезпечують Вінницький навчальний центр, відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.