Національна школа суддів України

Тренінг для тренерів у співпраці з канадськими колегами

20 грудня 2017 року Національна школа суддів України за сприяння українсько–канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” провела тренінги для викладачів/тренерів курсів “Вирішення спорів, що виникають із земельних правовідносин” та “Особливості розгляду справ про укладення, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів (господарських договорів) недійсними” програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які відкривала координатор блоку Віта Бондарчук.

Модератором одного тренінгу була  суддя Верховного Суду Світлана Бакуліна. Вона та судді Віта Бондарчук, Олена Коротун, Ольга Ємельянова, Вікторія Ярошенко, Дмитро Бездоля, Олександр Крижний, Олена Малєєва та Роман Крупник презентували підготовлені за їх участі теми, включені до курсу у вигляді інтерактивних міні–лекцій з використанням презентацій Power Point: “Найпоширеніші категорії спорів, що виникають із земельних правовідносин. Ефективні способи захисту прав на землю”, “Припинення договору оренди землі, зокрема, шляхом його розірвання”,  “Поновлення договору оренди землі (правові конструкції, підстави, ефективні способи захисту права на оренду землі в разі пролонгації договору”  та “Відповідальність за порушення земельного законодавства”.  

На другому тренінгу координатор блоку Віта Бондарчук та судді–тренери обговорили тематики курсу щодо договору як підстави виникнення господарських правовідносин, особливостей розгляду спорів, що виникають під час укладення господарських договорів та внесення змін до договору, розірвання та припинення договорів, визнання недійсними правочинів (господарських договорів) та особливостей розгляду спорів про визнання недійсними правочинів.

Розробники розставили акценти щодо методики викладання обох курсів та оволодіння кандидатами на посаду судді необхідними навичками.

Майбутні тренери взяли активну участь в експрес–опитуваннях із застосуванням системи клікерів, вивчили організацію розв’язання малими групами слухачів модельних задач та поділилися прикладами із власної практики.

Усіх учасників тренінгів підготовлено до викладання обох курсів, їм вручено відповідні сертифікати Національної школи суддів України.