Національна школа суддів України

Адаптації майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя

28 грудня 2018 року координатор блоку господарського судочинства Олександр Потильчак та викладачка Юлія Блінова відвідали господарський суд Київської області, де проходять стажування 30 кандидатів і кандидаток на посаду судді.

Під керівництвом Олександра Потильчака була проведена нарада з майбутніми суддями, на якій обговорювались актуальні питання, які виникають у процесі стажування в господарському суді.

У процесі спілкувань відзначається належний рівень організації баз стажування, забезпечення кандидатів і кандидаток на посади суддів місцями для вивчення справ, виконання кожним з них індивідуальних планів стажування та детальне ознайомлення зі складовими організації господарського судочинства в суді. Слухачки та слухачі задоволені доброзичливим ставлення до них з боку коучів і всіх працівників апарату господарського суду Київської області.

Актуальним для себе кандидати та кандидатки на посади суддів вважають отримання навичок і умінь підготувати справедливе рішення у господарських справах.

Олександр Потильчак наголосив, що саме стажування безпосередньо в судах покликане адаптувати кожного майбутнього суддю до ролі головуючого у справі та навчити вміло й правильно вирішувати на практиці всі складні питання, які виникають у процесі розгляду господарських справ і підготовці рішень суду.