Національна школа суддів України

Актуалізація курсу “Докази та доказування в господарському судочинстві”

11 грудня 2017 року проведено засідання групи розробників тренінгу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді та суддів “Докази та доказування в господарському судочинстві”.

Керівник групи розробників, суддя Віта Бондарчук та судді Володимир Гевко, Олеся Дупляк, Тарас Рим та Олександр Крижний обговорили та схвалили актуалізовані за новими правилами Господарського процесуального кодексу України практичні завдання та теми цього курсу.

12 грудня 2017 року відбувся тренінг “Докази і доказування у господарському судочинстві” для майбутніх тренерів.

Цей тренінг відкрили координатор блоку “Господарське судочинство” Віта Бондарчук та менеджер українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи в Україні” Ігор Осика.

Судді Олеся Дупляк, Володимир Гевко, Олександр Крижний і Тарас Рим висвітлили питання поняття та видів доказів, належності та допустимості доказів, стадій доказування, а також підстав звільнення від доказування та оцінки доказів судом у інтерактивних міні-лекціях з використанням презентації Power Point.  Їхні виступи супроводжувалися детальним обговоренням зі слухачами тренінгу.

Після кожної інтерактивної міні-лекції учасники тренінгу розв’язували ситуативні задачі в малих групах, розроблені для кандидатів на посаду судді та суддів. Усі майбутні тренери в ході виконання практичних завдань долучалися до обговорення ситуативних задач. Роботу малих груп презентували та активно виступали під час дискусій учасники тренінгу Ірина Зайцева, Лілія Грабован, Михайло Сидоренко, Олексій Бринцев, Олена Коротун, Олена Малєєва, Світлана Бойко, Тетяна Лавренюк та інші. Особливо жваво відбулося обговорення актуальних питань, пов’язаних з новелами господарського процесу.

Викладачі змогли сформувати для учасників тренінгу цілісне бачення викладання курсу для кандидатів на посаду судді та суддів, розставили акценти щодо методики викладання та оволодіння кандидатами на посаду судді необхідними навичками.  

Усіх учасників тренінгу підготовлено до викладання курсу для кандидатів на посаду судді та для суддів, їм вручено відповідні сертифікати Національної школи суддів України.