Національна школа суддів України

Актуальні питання господарського судочинства: формуємо судову практику

3 червня 2022 року Національна школа суддів України провела усеукраїнський онлайн–семінар для суддів та помічників суддів господарських судів “Судова практика в питаннях – відповідях: господарське судочинство”.

Навчальний захід відкрила директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка висловила вдячність суддям-викладачам за участь у проведенні всеукраїнського семінару, побажала всім плідної, активної роботи. Вона акцентувала увагу, що програму заходу було сформовано з урахуванням актуальних запитань, які виникають у суддів першої та апеляційної інстанції при здійсненні господарського судочинства.

До привітань приєдналися директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський та заступник директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, які зауважили, що семінар відбувається напередодні 31-ї річниці утворення господарських судів та побажали колегам миру, впевненості та  наснаги у роботі.

Викладачами семінару запрошені секретар Великої Палати Верховного Суду Лариса Рогач, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, доктор юридичних наук Володимир Погребняк, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, секретар судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та права власності, кандидатка юридичних наук Тетяна Дроботова.

Лариса Рогач висвітлила правові позиції Великої Палати Верховного Суду щодо способу захисту прав у господарському судочинстві.

Володимир Погребняк проаналізував судову практику при розгляду справ про банкрутство.

Тетяна Дроботова зосередила увагу аудиторії на особливостях застосування окремих норм господарського процесуального права.

Під час семінару судді та помічники суддів господарських судів ставили запитання викладачам, які здебільшого стосувалися особливостей розгляду справ під час дії воєнного стану, та отримали на них фахові відповіді.

За результатами семінару учасники та учасниці заповнили анкети зворотного зв’язку і поділилися враженнями, зауваженнями та побажаннями щодо тематики наступних навчальних заходів.

Повний текст програми семінару розміщено за посиланням.