Національна школа суддів України

Актуальні питання реалізації змін до законодавства про державну службу

17 грудня 2019 року в місті Києві Національною школою суддів України у співпраці з Державною судовою адміністрацією України проведено семінар для керівників апаратів та спеціалістів з питань персоналу апеляційних судів і Вищого антикорупційного суду на тему: “Правове регулювання проходження державної служби в судах”.

Захід провів начальник відділу з питань персоналу Вінницького апеляційного суду, головний спеціаліст-юрисконсульт Міжрегіонального управління Нацдержслужби у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях ( 2005–2019 р.р.) Сергій Починок.

Семінар проведено у форматі інтерактивної лекції з використанням презентації Power Point, обговорення та дискусій з проблемних і найбільш актуальних питань.

Викладач ознайомив учасників із основними положеннями законодавства про державну службу, що зазнали змін, зокрема, значну увагу було приділено змінам у процедурах проведення конкурсів на заміщення вакантних посад державної служби,  переведення державних службовців, новелам у питаннях зміни істотних умов державної служби та оплати праці державних службовців.

Сергій Починок роз’яснив значення змін та доповнень, що відбулися в законодавстві в частині проведення дисциплінарних проваджень, ведення дисциплінарних справ та накладення дисциплінарних стягнень на державних службовців. Також було висвітлено питання щодо підстав та порядку припинення державної служби, зокрема за ініціативою суб’єкта призначення.

Учасники семінару разом із викладачем проаналізували зміни до підзаконних актів, пов’язані зі змінами до Закону України “Про державну службу”, визначили проблемні питання щодо застосування законодавства про державну службу та напрацювали можливі алгоритми їх вирішення.

На завершення семінару присутні обмінялися думками, отримали відповіді на свої запитання та почули корисні практичні рекомендації від викладача.