Національна школа суддів України

Актуальні та проблемні питання ведення військового обліку в судах

13–14 червня 2018 року в місті Кам’янці-Подільському  Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апаратів окружних адміністративних, господарських та місцевих судів на тему: “Актуальні та проблемні  питання ведення військового обліку в судах”.

Мета заходу – удосконалити  теоретичні  знання, навики працівників, відповідальних за військовий облік призовників та військовозобов’язаних, бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнного часу, щодо виконання вимог нормативних  документів.

Семінар відкрили  директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці  Анатолій Огородник і начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області Іван Приступа.

Вітальною промовою до учасників семінару звернувся міський голова  Кам’янця–Подільського  Михайло Сімашкевич, який коротко розповів про останні досягнення і проекти міста, участь у грантах і міжнародних програмах, а також побажав успішного проведення заходу.

Начальник відділу військового обліку та бронювання мобілізаційного управління Головного управління з питань персоналу Генерального штабу Збройних Сил України Олександр Правдивець, головний спеціаліст з питань безпеки та мобілізаційної Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров та головний спеціаліст з питань комплексної системи захисту інформації Державної судової адміністрації України Юрій  Науменко у своїх виступах  відзначили актуальність  цього семінару та висловили вдячність слухачам за їхню готовність здобувати нові професійні знання.

Розпочав семінар Олександр Правдивець, який зосередив увагу  слухачів на вимогах законодавчих та нормативно–правових актів з питань оборонної та мобілізаційної роботи, а також  розглянув питання щодо інформаційної безпеки в Україні, основні законодавчі та нормативні документи з інформаційної безпеки та їх вимоги щодо інформації.

 Про основи мобілізаційної підготовки та мобілізації в органах судової влади розповів Сергій Каземіров, а Юрій Науменко розглянув зі слухачами аналіз звітів про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій за 2017 рік.

Окрім того, програмою  семінару було передбачено  розгляд  актуальних  питань  щодо повноважень органів військового управління щодо керівництва та контролю за станом оборонної та мобілізаційної роботи.

Під час заходу слухачі виробили єдиний підхід та розуміння у вирішенні питань військового обліку призовників, військовозобов’язаних і бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та військового часу.

Після закінчення семінару учасники поділилися враженнями та висловили свої побажання та пропозиції.