Національна школа суддів України

Безпека суду в умовах воєнного стану

30 травня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів онлайн–семінар–практикум для працівників Служби судової охорони “Безпека суду в умовах воєнного стану”.

Захід відбувся онлайн. Його мета – поглибити знання та навички з надання першої допомоги, масової медичної підтримки громадян та забезпечити безпеку судів у надзвичайних ситуаціях.

Семінар відкрили директор Вінницького навчального центру, доктор юридичних наук, доцент Олена Мілієнко та начальник ТУ ССО у Вінницькій області, полковник Євгеній Прудиус, які наголосили, що воєнний стан – це виклик для працівників Служби судової охорони, і в таких умовах потрібно бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуаціях, що можуть трапитися на службі. А цей семінар допоможе швидко реагувати та злагоджено діяти, щоб врятувати життя й забезпечити безпечні умови перебування в суді і суддів, і працівників суду, і громадян.

Викладачами під час семінару були Вадим Дубковський, командир відділення, старший сержант, майстер Навчального центру ТУ ССО у Вінницькій області та Дмитро Кондратюк, лейтенант, головний спеціаліст з охорони праці та пожежної безпеки ТУ ССО у Вінницькій області.

Вадим Дубковський розповів про види травм, які можуть трапитися під час бойових дій, надав поради, як поводитися з різними видами травм та як діяти, щоб зберегти життя людини.

А Дмитро Кондратюк пояснив типові причини виникнення пожежі, нагадав алгоритм дій у випадку виявлення пожежі, пояснив принцип роботи засобів пожежогасіння.

Усього участь у заході взяли понад 120 працівників з 19 територіальних управлінь Служби судової охорони.