Національна школа суддів України

Дискусійні питання розгляду податкових і митних спорів

14 листопада 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів окружних адміністративних судів на тему: “Особливості розгляду податкових і митних спорів”.

У семінарі беруть участь судді окружних адміністративних судів Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської та Тернопільської областей.

Відкрили захід директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна та головний науковий співробітник тестологічного центру Національної школи суддів України, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, заслужений юрист України Катерина Леонтович.

Семінар проведуть судді Харківського апеляційного адміністративного суду Яна Макаренко та Ольга Мінаєва, судді Львівського апеляційного адміністративного суду Тетяна Шинкар та Руслан Шавель, суддя Черкаського окружного адміністративного суду Лариса Трофімова, суддя Івано–Франківського  окружного адміністративного суду Остап Тимощук, заступник декана з навчально-методичної роботи, доцент кафедри філософії та теорії права Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Сергій Савчук та доктор юридичних наук, завідувач кафедри публічного права Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Руслана Гаврилюк.

У ході семінару судді ознайомляться з організаційною структурою та компетенцією митної служби, особливостями застосування податкового законодавства,  розглянуть випадки зупинення видаткових операцій платника податків (правове регулювання та судову практику) та підтвердження обгрунтованості адміністративного арешту майна платника податків і стягнення коштів за податковим боргом.

Суддям буде запропоновано перегляд відеороликів з їх наступним обговоренням.  Окрім того, учасники семінару  під час роботи в малих групах виконають практичні завдання та візьмуть участь в опитуванні, проведеному з використанням клікерів. Наприкінці семінару судді поділяться своїми враженнями від участі в заході та отримають Сертифікати Національної школи суддів України.