Національна школа суддів України

Дистанційна нарада відділу підготовки викладачів (тренерів) щодо роботи в умовах пандемії COVID-19

2 липня 2020 року відбулася дистанційна нарада відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ. У нараді взяли участь працівники відділу: Олександр Потильчак, Олександр Терлецький, Ольга Короткова, Оксана Кабиш, Юлія Герус,  Юлія Блінова, Юлія Найденко, Тамара Закревська, Богдан Остудімов, Олександр Здебський, Ольга Яворська, Олександр Коротких, Лілія Гуцал, а також суддя, відряджена для роботи в НШСУ, Ангеліна Чернікова.

Начальниця відділу підготовки викладачів (тренерів)-радниця Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці Ольга Шаповалова проаналізувала роботу відділу підготовки викладачів (тренерів) під час пандемії COVID-19. Було відмічено,  що відділ активно працював над створенням та запровадженням нових дистанційних курсів з використанням інтерактивних методів навчання, проводив засідання робочих груп з розробки інтерактивних лекцій та нових навчальних курсів у формі тренінгів і семінарів - практикумів у дистанційному режимі. Працівники відділу також брали активну участь у викладанні в дистанційному режимі під час підготовок суддів для підтримання кваліфікації, проводили тренінги для тренерів.

Учасниками наради було обговорено коло завдань, що є актуальними для забезпечення науково-методичної та викладацької роботи НШСУ як у період карантину, так і в майбутньому, під час проведення очних навчальних курсів. Було обговорено необхідність створення нового тренінгу для тренерів про особливості їхньої роботи у дистанційному режимі. Заплановано внесення пропозицій щодо змін до плану Науково-методичної та науково-дослідної роботи НШСУ в звˈязку із збільшенням запланованого обсягу розробки відділом підготовки викладачів (тренерів) стандартизованих лекцій, тренінгів, семінарів-практикумів, тощо.

Працівники обговорили узгодили план-графік подальшої діяльності, визначили ключові заходи роботи відділу та терміни їхнього виконання.