Національна школа суддів України

Дистанційне навчання у фокусі уваги суддів-розробників.

20 травня 2019 року в місті Києві відбулось засідання робочої групи тренерів Національної школи суддів України щодо адаптації та імплементації курсу програми HELP “Докази і доказування у кримінальному провадженні у світлі практики ЄСПЛ”.

Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова та представник Проекту Ради Європи “Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні” Ірина Крутова окреслили завдання для учасників та поділились своїм баченням щодо впровадження дистанційного курсу в навчання суддів та кандидатів на посаду судді.

У засіданні брали участь: суддя Оболонського районного суду м. Києва Микола Місечко, суддя Дарницького районного суду м. Києва Петро Заруба, суддя Вугледарського міського суду Донецької області Ольга Луньова, суддя Бориспільського міськрайонного суду Дмитро Ткаченко, суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко, суддя Котелевського районного суду Полтавської області Сергій Мальцев та суддя Красноградського районного суду Харківської області  Дмитро Константинов.

Учасники засідання попередньо пройшли навчання на тренінгах для тьютерів дистанційного навчання, а також брали участь у презентації цього курсу, який створений для суддів та прокурорів. Вони мали можливість пройти навчання та оцінити його змістовне наповнення.

З метою ефективного засвоєння знань та практичного застосування суддями, під час засідання курс був доповнений актуальними питаннями кримінального судочинства, прикладами застосування національного законодавства та практичними завданнями.

На завершення зустрічі учасники узгодили з викладачем-координатором дистанційного навчання для суддів Тамарою Закревською графік проведення курсу та визначили тьютерів у першому наборі слухачів.