Національна школа суддів України

Доброчесність та компетентність судді – основні елементи довіри до суду

29–30 листопада 2017 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить для суддів семінар на тему: “Авторитет судової влади: доброчесність та компетентність судді як основні елементи довіри до суду”.

У семінарі беруть участь судді Волинської, Закарпатської, Івано–Франківської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Семінар відкрили директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна, голова Апеляційного суду Львівської області Петро Каблак та в. о. генерального директора Львівської національної наукової бібліотеки України ім. В. Стефаника Василь Ферштей. У вступному слові Оксана Польна наголосила на значимості заходу, Петро Каблак відзначив сумлінну працю організаторів та викладачів курсу, покликану зміцнити довіру до суду суспільства та кожного громадянина зокрема, а Василь Ферштей подякував за можливість співпраці та висловив надію на продовження і плідність спільної роботи в майбутньому.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддів Львівського окружного адміністративного суду Роксолану Качур та Олександра Сасевича, суддю Личаківського районного суду м. Львова Сергія Гирича, доцента кафедри давньої історії України та архівознавства історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка Степана Білостоцького, доцента кафедри конституційного права, заступника декана юридичного факультету Львівського національного університету
ім. І. Франка (за сумісництвом), кандидата юридичних наук, доцента Сергія Різника, доцента кафедри кримінально-правових дисциплін Львівського державного університету внутрішніх справ, кандидата юридичних наук, доцента Віру Навроцьку, фахівця-експерта з комунікацій у системі правосуддя, члена Національної спілки журналістів Ольгу Давид та радника з питань верховенства права Консультативної місії ЄС Маркуса Ролофса.

У ході семінару судді ознайомляться з історичними фактами щодо створення судів, проаналізують еволюцію судових процесів та обговорять визначальні фактори правової державності, втілені у справедливих судових рішеннях.

До програми семінару включено актуальні питання щодо важливості суспільних засобів і меж забезпечення безпеки суду та щодо комунікації судів зі ЗМІ та представниками суспільства.

Паралельно із вивченням теоретичного матеріалу судді виконають практичні завдання, сформовані на основі реальних ситуацій із практики суддів, зокрема визначать позиції щодо тих чи інших питань, а також візьмуть участь у дискусіях й обговореннях та отримають коментарі експертів.

На завершення судді-учасники висловлять свої враження від заходу, обміняються думками щодо теми семінару та отримають Сертифікати Національної школи суддів України.