Національна школа суддів України

Докази і доказування у господарському судочинстві

13 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела завершальне онлайн–засідання розробників тренінгу для кандидатів на посаду судді “Докази і доказування в господарському судочинстві”.

В обговоренні, яким модерував викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак, участь взяли судді господарських судів Олександр Банасько, Тетяна Гребенюк, Володимир Гевко та  викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Юлія Блінова.

У ході засідання розробники обговорили пропозиції щодо доопрацювання презентованих матеріалів та включення їх в тематику даного тренінгу.

Суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Олександр Банасько наголосив, що  оцінка доказів є найважливішим елементом доказування. Оцінка доказів – розумова, логічна діяльність, яка приводить до висновків щодо допустимості, належності, достатності кожного доказу по справі для наступного формулювання висновків та постановлення рішень. Це базові знання, які мають фундаментальне значення для кандидатів на посаду судді.

Підготовлені матеріали тренінгу допоможуть майбутнім суддям отримати відповідні знання та суддівські навички, які необхідні для вирішення господарських спорів.

На завершення судді-розробники погодили організаційні питання підготовки тренінгу до проведення апробації 10 грудня 2021 року.