Національна школа суддів України

Досконале володіння українською мовою – запорука консолідації та успішного розвитку української нації

25 січня 2019 року в місті Харкові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України  провело тренінг для працівників апаратів судів на тему: “Українське ділове мовлення”

Директор регіонального відділення Валентина Коржик ознайомила учасників з регламентом роботи на тренінгу

Для проведення тренінгу запрошено досвідченого викладача, доцента кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидата філологічних наук  Василя Пивоварова.

На початку заняття за допомогою презентації Power Point викладач окреслив законодавчі та нормативно-стильові основи професійного спілкування, вимоги до укладання документів та особливості їх мовного оформлення. Під час тренінгу працівники апаратів судів навчились правильності вживання словосполучень і чужомовних слів.  Викладач акцентував увагу на типових мовних помилках.

На практичному занятті слухачам і слухачкам було запропоновано  виконання  індивідуального  завдання на перевірку рівня фахової компетентності та вільного володіння українською мовою, роботу в малих групах з редагування тексту, завдання у формі диктанту на мовну компетентність  тощо.

На завершення тренінгу учасники отримали відповіді на свої запитання та почули корисні практичні рекомендації від досвідченого фахівця.