Національна школа суддів України

Дослідження питань уніфікації судової практики

З метою дослідження питань уніфікації судової практики та посилення її значення, розуміючи важливу роль формування уніфікованої судової практики та здійснення відповідного тлумачення законодавства, наказом ректора Національної школи суддів України №48 від 08.08.2019р. створено робочу група з дослідження проблем уніфікації судової практики.

12 серпня 2019 року в місті Києві відбулося перше засідання учасників цієї групи.

Під час засідання ректор Микола Оніщук акцентував увагу, що основним завданням робочої групи є створення нової моделі уніфікації судової практики, в якій буде враховано національні підходи та задоволено інтереси суспільства.

Начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)–радник Ольга Шаповалова, яка очолює цю групу, підкреслила необхідність застосування міжнародного досвіду, зокрема рішень Європейського суду, в яких обговорювалися питання уніфікації судової практики.

Участь у засіданні взяли працівники Національної школи суддів України Олександр Коротких, Марина Самофал, Олександр ІщенкоЮлія Блінова та Ольга Яворська.

На засіданні групи було сформовано завдання та очікуванні результати, схвалено план роботи, визначено відповідальних осіб і встановлено строки виконання поставлених завдань.

Чергове засідання учасників групи заплановано на 16 серпня 2019 року.