Національна школа суддів України

Досвід та правова доктрина статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод

15 червня 2017 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів господарських судів проводить тренінг на тему: Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини”.

До загальної стандартизованої програми підготовки суддів Національної школи суддів України включено тренінг на тему: “Захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини”. Тема тренінгу є важливою та актуальною. Модераторами та фасилітаторами тренінгу запрошено суддю Вищого адміністративного суду України Тетяну Стрелець,  заступника голови Київського апеляційного господарського суду, кандидата юридичних наук Анатолія Верховця, суддів Київського апеляційного господарського суду, кандидатів юридичних наук Юрія Власова та Олену Коротун.

Під час тренінгу судді розглянуть національне законодавство у співвідношенні зі статтею 1 Першого протоколу та практикою Європейського суду з прав людини; визначать, чи підпадають правовідносини в конкретній справі під дію статті 1 Першого протоколу; ознайомляться з нормами матеріального права (національного законодавства), які регулюють відповідні правовідносини; обговорять колізії та прогалини в національному законодавстві та розтлумачать національне законодавство відповідно до практики Європейського суду з прав людини.

Працюючи в малих групах, учасники тренінгу виконають практичні завдання та обговорять модельну справу на основі справи “Федоренко проти України”.

Повний текст програми підготовки розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.