Національна школа суддів України

Досягнення результативності взаємодії

16 березня 2018 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у роботі Керівного комітету українсько-канадського проекту "Підтримка судової реформи".


Директор з правових та навчальних питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади Дональд Чіассон здійснив огляд Проекту, розповівши, зокрема, про стан виконання Проекту, досягнення та виклики, що виникають під час його впровадження.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відмітив вагомість вкладу канадських колег у інституційний розвиток суддівської освіти  та висловив сподівання на подальшу плідну та ефективну співпрацю.Наразі, необхідні інструменти та передумови для якісних зрушень у вітчизняному правосудді забезпечені – наголосив ректор.  Тому, основними темами, розвиток яких потребує підтримки канадських колег є: управління в судах, дисциплінарна відповідальність, досудове врегулювання спорів. В перспективі вони будуть втілені у нових та вдосконалених навчальних курсах.

Учасники заходу підбили підсумки роботи. Для досягнення результативності взаємодії з відповідними партнерами в рамках реалізації Проекту заплановані програми обміну досвідом у формі семінарів, виїзних місій та експертних круглих столів, які забезпечуватимуть дієву співпрацю.