Національна школа суддів України

Дотримання правил безпеки під час роботи в мережі Інтернет

2 квітня 2021 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апарату місцевих (окружних) та апеляційних судів на семінарі на тему: “Кіберзлочини: види, наслідки та шляхи попередження негативного впливу на роботу суду” з використанням програми “Zoom”.

У вступному слові директор регіонального відділення, суддя у відставці, заслужений юрист України Олександр Мартиненко і заступник директора, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник, познайомили учасників з викладачами і тематикою семінару, звернули увагу на важливості дотримання правил безпеки працівниками апарату суду під час роботи в мережі Інтернет та актуальності вивчення процесуальних аспектів документування електронних доказів.

Для проведення заходу запрошені судді Михайло Зімін (модератор семінару) і Владислав Овсянніков.

У своєму виступі суддя Михайло Зімін розкриє поняття кіберзлочини, зупиниться на видах кіберзлочинів і зосередить увагу на  оцінці електронних доказів у кримінальному провадженні.

Про принципи функціонування мережі Інтернет і захист персональних даних у мережі Інтернет, про дотримання правил безпеки працівниками апарату суду під час роботи в мережі Інтернет, а також про поняття та правову природу електронних доказів розповість суддя Владислав Овсянніков.

Під час семінару слухачі переглянуть та обговорять з викладачами відеоролики про сучасні загрози у мережі Інтернет і здійснення стороннього втручання в роботу комп’ютера, про організацію роботи кіберполіції щодо викриття міжнародних кіберзлочинців і про процесуальні аспекти документування електронних доказів.

Для визначення свого професійного рівня дотримання правил безпеки під час роботи в мережі Інтернет слухачі братимуть участь в експрес-опитуванні за допомогою Google Форми.  

Наприкінці семінару відбудеться анкетування учасників щодо якості проведеного заходу і надання пропозицій для вдосконалення навчальних занять суддів-викладачів.

Повний текст програми підготовки на семінарі розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.