Національна школа суддів України

Дотримання принципів верховенства права в умовах воєнного стану

23 червня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та помічників  суддів  апеляційних та місцевих загальних судів  у програмі “Zoom” семінар “ Дотримання принципів верховенства права та прав людини в умовах воєнного стану ”.

Захід організовано та проведено Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Семінар відкрила заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна АІЛІНЧІЙ, яка ознайомила суддів та помічників  суддів із навчальними цілями семінару та представив викладачів.

 Вітальними словами до слухачів звернулась суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду кандидатка юридичних наук, доцентка Алла ОЛІЙНИК.

Доповідачами на онлайн–семінар запрошено: суддю Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду кандидатка юридичних наук, доцентку Аллу ОЛІЙНИК, суддю Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Наталію МАРЧУК, наукового співробітника відділу дослідження проблем кримінального процесу та судоустрою Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса  НАПрН України, кандидата юридичних наук, доцента Миколу ПАШКОВСЬКОГО.

Розпочався семінар виступом Алли ОЛІЙНИК, яка представила свою презентацію Верховенства права як засада цивільного судочинства в умовах воєнного стану”.

Наталія МАРЧУК загострила увагу слухачів на аспектах, пов’язаних з правовою регламентацією окремих кримінально-правових інститутів, які безпосередньо стосуються дотриманням принципу верховенства права національним судом у кримінальному провадженні.

Про науковий підхід до розуміння  сутності і змісту принципів верховенства права та прав людини в умовах воєнного стану виступив Микола ПАШКОВСЬКИЙ, який ознайомив слухачів і слухачок із презентацією “Співробітництво України з Міжнародним кримінальним судом: конституційно-правові, кримінально-правові та кримінальні процесуальні аспекти”.

Модерувала захід  заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна АІЛІНЧІЙ.

На завершення семінару слухачі та слухачки заповнили анкети зворотного зв’язку, в яких висловили свої враження, зауваження та побажання.