Національна школа суддів України

Єдність зусиль у побудові правосуддя нової якості

21 вересня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук  виступив на координаційній зустрічі з представниками проектів міжнародної технічної допомоги. Захід, організований Консультативною місією Європейського Союзу в Україні, мав на меті  обговорення актуальних питань відбору суддів до місцевих судів та підготовки суддів новоствореного Верховного Суду.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук представив концептуальне бачення підготовки суддів Верховного Суду та детально зупинився на компонентах навчальної програми орієнтаційного курсу, який буде її першим етапом.

Курс має на меті допомогти тим, хто розпочне роботу у ВС, зрозуміти суттєво нову роль судді найвищої судової установи, закладену судовою реформою, а також познайомитися з кращим світовим досвідом функціонування інституту касації. Побудова справедливого правосуддя напряму залежить від суддів новоствореного ВС, їх компетентності, усвідомлення ними сучасних викликів та вимог до правосуддя – наголосив Микола Оніщук.

Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков проінформував представників проектів міжнародної технічної допомоги про хід процесів кадрового оновлення суддівського корпусу, проблематику процесів добору, бачення Комісії щодо шляхів вдосконалення відповідних процедур.

 Під час зустрічі було досягнуто домовленості з представниками проектів щодо активної співпраці у питаннях підготовки суддів Верховного Суду, науково-методичного забезпечення процесів добору та кваліфікаційного оцінювання суддів,  вирішенні інших актуальних питань, що стоять перед суддівською освітою та правосуддям.