Національна школа суддів України

Ефективна методика підготовки має бути різноманітною

19 червня 2017 року в Національній школі суддів України відбулася чергова зустріч колективу розробників курсів із цивільного судочинства для кандидатів на посаду судді. На цьому засіданні судді обговорювали підходи до підготовки курсів щодо особливостей розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними, захист права власності та спадкування.

Відкрили засідання групи розробників проректор Володимир Мазурок та директор курсу – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська, які представили мету засідання та його очікувані результати.

Судді Олександр Терлецький та   Марина Шаховніна, Дмитро Свояк, Наталія Пономаренко, Андрій Нижний, Стелла Цібізова, Василь Даценко, Олександр Тиханський, Оксана Коваль, Станіслав Чирка працювали над змістовним наповненням тренінгів на зазначені теми. Зокрема, розробники обговорювали підготовлені міні–лекції, презентації, практичні завдання. Значну увагу в ході засідання було звернуто на методики викладання тренінгів, розуміючи важливість ефективного проведення занять з огляду на те, що кандидати на посаду судді не мають таких професійних навичок, які мають функціональні судді.

На завершення червневого засідання його учасники запланували наступну зустріч на 3 липня 2017 року та визначили коло завдань для кожного із розробників.

У той же день представники різних судових інстанцій адміністративної юрисдикції обговорювали пропозиції щодо організації проведення занять і матеріалів курсу для майбутніх суддів щодо розгляду спорів, пов’язаних з проходженням публічної служби.

Координатором розробки курсів і проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді щодо адміністративного судочинства є суддя у відставці Катерина Леонтович.

Діяльність Національної школи суддів України з напрацювання та вдосконалення матеріалів і методик проведення занять з кандидатами на посаду судді направлена на створення практичних,  корисних, інтересних  та інтерактивних курсів для майбутніх суддів.