Національна школа суддів України

Ефективна організація роботи прес-служби суду

27–29 травня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

Розпочали підготовку представники прес-центру судової влади України – начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко та її заступник Ірина Паламарчук, які провели інтерактивні заняття з практичними завданнями, “мозковим штурмом” та роботою в малих групах. Учасники заходу дізналися про основи та особливості підготовки повідомлень про суд, навчилися розрізняти кризові ситуації та налагоджувати комунікації під час таких ситуацій, опрацювали методики ефективної взаємодії з громадськістю.

Під час комунікативного практикуму прес-секретарі опанують основні правила взаємодії зі ЗМІ, організації судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, навчаться основам копірайтингу та адаптації контенту до соціальних мереж.

Прес-секретар окружного адміністративного суду міста Києва Юлія Якуб поділиться з присутніми секретами підготовки оперативних та доступних новин про суд та резонансні судові справи, на практиці учасники продемонструють знання механізмів та інструментів медіа-моніторингу, прогнозування та “відпрацювання” резонансних новин.

Про правила, стилі та особливості редагування текстів інформаційних повідомлень, основи спрощення складних юридичних текстів прес-секретарям розповість головний спеціаліст відділу редакційного опрацювання документів Вищої ради правосуддя Людмила Кисіль. Прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська окреслить першочергові кроки в організації роботи прес-служби суду та налагодження ефективної взаємодії із ЗМІ в регіонах.

Головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, доцент, кандидат філологічних наук Оксана Кабиш нагадає присутнім правила українського правопису, етики ділового усного спілкування, наголосить на їх важливому значенні в роботі прес-секретарів судових установ. Викладач зосередить увагу на основних аспектах редагування офіційної інформації, підготовці текстів для інформаційних виступів, публікацій та прес-релізів.

Також Оксана Кабиш надасть корисні та необхідні рекомендації, як досягти точності, логічності, послідовності і доречності при підготовці інформаційних текстів, роз’яснить, як варто формулювати зміст, щоб уникнути неправильного чи двоякого тлумачення.

Учасники підготовки матимуть можливість подискутувати з викладачами, проявити себе у виконанні практичних вправ та отримати відповіді на актуальні запитання від досвідчених викладачів.