Національна школа суддів України

Ефективне реагування на факти вчинення насильства в сім’ї

11 серпня 2017 року в Дарницькому управлінні поліції Головного управління Національної поліції міста Києва відбулося засідання робочої групи на тему “Результати впровадження новітніх форм і методів роботи з реагування на факти вчинення насильства в сім’ї”.

Відкриваючи заcідання, заступник начальника управління дільничних офіцерів поліції Департаменту превентивної діяльності Національної поліції Василь Богдан, доповів про перші результати застосування новітніх форм і методів роботи з реагування на факти вчинення насильства в сім’ї в Дарницькому районі міста Києва.

Олена Девіс, радник з гендерних питань заступника міністра внутрішніх справ України розповіла про проблемні питання, які виникли в процесі пілотування мобільної групи “ПОЛІНА”, що покликана підвищити ефективність протидії поліції випадкам вчинення домашнього насильства.

У ході обговорення провідний науковий співробітник Національної школи суддів України Руслана Арланова проінформувала учасників засідання про те, що Національна школа суддів України завершує розробку курсу для підготовки суддів “Особливості розгляду справ, пов’язаних з домашнім насильством”, передбаченого планом науково–дослідної роботи Національної школи суддів України на 2017 рік.

У засіданні взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, дільничні офіцери поліції, представники ювенальної превенції, Київської міської державної адміністрації, соціальної служби, неурядових та міжнародних організацій.

За результатами засідання робочої групи були визначені спільні кроки з покращення реагування поліції на факти вчинення насильства в сім’ї.