Національна школа суддів України

Ефективній взаємодії потрібно навчатися

21-22 травня 2019 року в місті Харкові для кандидатів і кандидаток на посади суддів проводився тренінг “Соціономічна компетентність судді”.

У двох групах слухачок і слухачів одночасно тренінг проводили судді Михайло Гуцал та Михайло Спірідонов і практикуючий психолог, кандидат психологічних наук Анастасія Горецька.

Тренінг за цією тематикою розроблено відділом науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України із залученням фахових суддів і практикуючих психологів.

Мета тренінгу – набуття майбутніми суддями знань, практичних вмінь і навичок безоцінного сприйняття різноманітного життєвого досвіду інших, неупередженого ставлення до людей різного соціального статусу, різних систем цінностей та інтересів, впливу на рушійні сили свідомості й поведінки людини як члена громадянського суспільства.

Розпочався тренінг з демонстрації тематичного відео, після чого кандидатам і кандидаткам була запропонована вправа–руханка за мотивами переглянутого відео.

Матеріали модулів курсу наповнені теоретичними інструментами підготовки – презентаціями у форматі Power Point, відеороликами та актуальними питаннями для обговорення, а також містять практичні завдання для індивідуального та групового вирішення, експрес–опитування за допомогою електронної системи клікерів тощо.

Після завершення тренінгу майбутні служителі Феміди краще зрозуміли емоції, потреби, цінності та мотиви інших людей; розвинули спостережливість до “мови тіла” та вміння правильно її розуміти; сформували вміння бути переконливими, впливати та протистояти впливу.

Безперечно, отримані знання та навики стануть у нагоді слухачам і слухачкам у їхній майбутній професійній діяльності.