Національна школа суддів України

Електронні докази для протидії корупції

13 грудня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України у місті Києві спільно з Проектом Ради Європи та Європейського Союзу “Боротьба з корупцією в Україні” розпочала проведення тренінгу для тренерів курсу: “Застосування електронних доказів під час розгляду справ, пов’язаних з корупцією”.

На початку тренінгу, звертаючись  до присутніх суддів, проректор Володимир Мазурок наголосив на надзвичайній актуальності теми курсу в підготовці суддів з огляду на стрімкий розвиток електронних технологій.

Над розробкою нового курсу для підготовки суддів працювала команда вітчизняних і зарубіжних фахівців, зокрема експерт Ради Європи Стівен Девід Браун та судді Владислав Овсянніков і Сергій Шинкоренко.

Майбутні тренери в ході проведення тренінгу отримають нові знання щодо природи електронних доказів, навиків роботи  з ними; застосування міжнародних стандартів використання електронних доказів та оволодіння знаннями щодо міжнародного співробітництва під час кримінального провадження щодо корупційних правопорушень, зокрема щодо одержання електронних доказів від інших держав і зарубіжних провайдерів.

У програмі курсу, який будуть проходити судді, є питання щодо технічних аспектів роботи з електронними доказами, існуючих міжнародних договорів, які регулюють питання міжнародної правової допомоги, зокрема про збір і передачу електронних доказів; практичні вправи щодо застосування та оцінки електронних доказів.

За результатами тренінгу 19 суддів, які є слухачками та слухачами на цьому тренінгу, отримають усі необхідні знання та методичні тренерські навички викладання цього курсу в підготовці суддів у Національній школі суддів України.