Національна школа суддів України

Належне реагування на прояви упередженості за ознакою статі

26 лютого 2018 року в місті Кам’янці-Подільському розпочався тренінг: “Ґендерні аспекти діяльності суддів, обраних на адміністративні посади в судах”, який Національна школа суддів України проводить спільно з українсько–канадським проектом підтримки судової реформи в Україні та Апеляційним судом Хмельницької області.

З вітальними словами до слухачок і слухачів тренінгу звернулися проректор Володимир Мазурок, менеджер проекту підтримки судової реформи в Україні Ігор Осика та голова Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області Роман Савчук.

Викладачами на тренінгу є начальник відділу науково–методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Тетяна Фулей,судді Ганна Фазикош, Ростислав Москаль. За допомогою інтерактивних методів і форм підготовки, зокрема  міні-лекцій із використанням презентації Power Point, експрес-опитування із використанням системи клікерів, демонстрації та обговорення в малих групах відеороликів, вирішення практичних завдань, модерованих дискусій викладачі висвітлять основні поняття принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, вивчать з учасниками та учасницями тренінгу міжнародно–правові акти та забов’язання України щодо забезпечення гендерної рівності та запобігання дискримінації, зокрема Конвенцію ООН з ліквідації дискримінації стосовно жінок тощо.

Після дводенного тренінгу судді, які обрані на адміністративні посади в судах Хмельницької області, будуть уміти ідентифікувати гендерно–чутливі ситуації в роботі суду, належно реагувати на прояви упередженості за ознакою статі як у судовому процесі, так і під час виконання функцій керівника суду.

Слухачки та слухачі в ході тренінгу отримають навики застосовування гендерно–чутливих підходів під час виконання адміністративних функцій, організації роботи суду та під час розгляду судових справ. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

ФОТОГАЛЕРЕЯ