Національна школа суддів України

Європейський вимір верховенства права

19–20 вересня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола  Оніщук  перебуває в Польщі.  У місті Варшаві проходить Щорічна нарада з питань людського виміру  - найбільша конференція в Європі з питань прав людини та демократії, організована Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини.

В її роботі беруть участь представники урядів, інститутів громадянського суспільства, експерти та науковці, які опікуються правозахисною тематикою.

На форумі держави–​​учасники ОБСЄ обговорюють виконання зобов’язань у сфері людського виміру, які були прийняті на основі консенсусу в ході попередніх зустрічей ОБСЄ на вищому рівні або на зустрічах Ради міністрів.

Ректор Національної школи суддів України бере участь у панельних дискусіях щодо права на справедливий суд, незалежності судової гілки влади, демократичного процесу законотворчої діяльності.

Участь ректора Національної школи суддів України в роботі конференції організована за сприяння Координатора проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя”.

Учасники форуму: Ректор НШСУ Микола Оніщук, Голова ВККСУ Сергій Козьяков, суддя Верховного суду України Олександр Прокопенко.