Національна школа суддів України

Фіксування судового процесу відповідно до змін у процесуальних кодексах України

17 січня 2018 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами”.

У семінарі беруть участь 62 працівники  апаратів судів Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Захід відкрили директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник та голова Апеляційного суду Чернівецької області  Валерій  Марчук .

Розпочав семінар керівник служби інформаційнотехнічної підтримки судових процесів у Чернівецькій області Юрій Желик, який висвітлив питання щодо   функцій та організації роботи працівників апарату суду під час судового засідання в режимі відеоконференції та звернув увагу на питання щодо  новел  у КПК України та ЦПК України з приводу  фіксування судового засідання.

 Юрій Желик відповів на  всі запитання слухачів щодо використання  системи  відеоконференцзв’язку  для зали судових засідань із програмною складовою  –  програмним комплексом TRUECONF.

Разом із головним інженером служби інформаційно–технічної підтримки судових процесів у Чернівецькій області Вадимом Макогончуком   працівники апаратів судів обговорять питання щодо дотримання вимог Інструкції про порядок роботи з технічними засобами фіксування судового  засідання, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 16.11.2012  № 157.

Також учасники семінару з’ясують,  як усунути недоліки, допущенні під час фіксування судового процесу технічними засобами.

Повний текст програми семінару  розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України.