Національна школа суддів України

Формування єдиного підходу до проведення тренінгів

10 грудня 2018 року Національної школи суддів України проводила засідання групи розробників тренінгу для тренерів “Методика підготовки та викладання тренінгів у НШСУ”.

Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)–радник на початку засідання зазначила, що Національна школа суддів України вже досягнула значних успіхів у формуванні єдиного підходу до викладання тренінгів у підготовці висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя України. Вона також наголосила на важливості формування високопрофесійного викладацького корпусу та формування викладацьких навичок, особливо щодо застосування інтерактивних методів як у періодичній підготовці суддів, так і під час спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Для підвищення методичного забезпечення викладачів (тренерів) необхідним є  удосконалення матеріалів тренінгу для підготовки тренерів з урахуванням набутого досвіду.

У засіданні групи розробників узяли участь судді Лариса Трофімова, Ольга Булейко та працівники Національної школи суддів України Надія Голембієвська, Тамара Закревська, Юлія Блінова та Юлія Герус.

Під час удосконалення матеріалів розробниками було адаптовано до умов сьогодення  програму тренінгу, доопрацьовано матеріали презентацій і практичних завдань, обговорено шляхи покращення тренінгу для потреб викладацького складу.

11–12 та 20–21 грудня 2018 року буде проведено ще два тренінги з підготовки тренерів (викладачів). Команда розробників упевнена, що актуальність тематики та навички, здобуті у процесі підготовки, стануть корисними діючим і майбутнім викладачам Національної школи суддів України.