Національна школа суддів України

Формування складових спеціальної підготовки майбутніх суддів

31 липня – 1 серпня 2017 року Національна школа суддів України проводить літнє засідання групи розробників тренінгів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді  щодо особливостей розгляду окремих  категорій справ у цивільному судочинстві.

Засідання розробників відкрив проректор Володимир Мазурок, який відмітив, що напружена робота суддів, учасників групи, уже має відчутні результати та вже незабаром має втілитися в якісні  тренінги для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді. Він також зазначив на необхідності підготовки запитань і практичних завдань для проведення постійних заходів контролю успішності майбутніх вершителів правосуддя. 

 У засіданні беруть участь судді різних судових інстанцій Галина Юровська, Валерія Бабко, Костянтин Медведєв, Андрій Потапенко, Стелла Цибізова, Лариса Швецова, Марина Шаховніна, Наталія Пономаренко, Дмитро Свояк, Олександр Тиханський, Оксана Коваль.

У ході засідання розробники обговорюють матеріали тренінгів для спеціальної підготовки на посаду судді щодо особливостей розгляду цивільних справ  про спадкування, захист права власності та відшкодування шкоди.

 За два дні, протягом яких буде тривати засідання, судді доопрацюють курси щодо  особливостей ведення судового засідання та спілкування з окремими категоріями осіб, які беруть участь у розгляді сімейних, житлових, земельних і трудових спорів.

 Розробники представлять напрацьовані матеріали та зроблять доповіді стосовно готовності кожного тренінгу для спеціальної підготовки майбутніх суддів.

Після закінчення цього засідання групи розробників більшість тренінгів для проведення занять із кандидатами на посаду судді будуть готові для проведення апробації в аудиторіях із помічниками суддів.