Національна школа суддів України

Функції та завдання професійної етики

7 вересня 2021 року Національна школа суддів України провела апробацію онлайн–тренінгу для співробітників Територіального управління Служби судової охорони в м. Києві та Київській області “Професійна етика працівників служби судової охорони”.

Розпочав тренінг проректор Володимир Мазурок, який у вступній презентації наголосив, що розроблення та впровадження нового тренінгу є частиною реалізації комплексної програми, передбаченої Стратегією розвитку суддівської освіти України на 2021–2025 роки, яку впроваджує Національна школа суддів України для виконання завдань, визначених законом щодо підготовки працівників Служби.

Тренерська команда, до якої увійшли судді Тетяна Дудар, Олена Панченко,  працівниці Національної школи суддів України Олена Мілієнко, Тамара Закревська та Діана Сніцаренко, тимчасовий виконувач обов’язків  начальника служби з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Територіального управління Служби судової охорони в м. Києві та Київській області Віталій Лютий,  успішно презентували матеріали тренінгу, проводили практичні вправи та відповіли на питання учасниць і учасників тренінгу.

Радник із питань верховенства права Львівського регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Маркус Ролофс та міжнародний експерт Проєкту Європейського Союзу “Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО-JUSTICE)” Кейс Верхаарен у своїх презентаціях поділилися передовими стандартами поведінкових правил співробітників європейських служб охорони судів.    

Слухачі та слухачки під час тренінгу оволоділи основами законодавства та правилами поведінки  у професійній і позаслужбовій діяльності; особливостями спілкування з відвідувачами суду;  передовими стандартами поведінкових правил співробітників європейських служб охорони судів та взаємодії із представниками засобів масової інформації.