Національна школа суддів України

Готовність приймати комунікаційні виклики

13 червня 2018 року в місті Рівне Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів  України проведено семінар для працівників апаратів господарських судів на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах”.

Відкриваючи семінар, голова та керівник апарату Рівненського апеляційного господарського суду Олег Мельник і Наталія Турович у вступному слові озвучили позитивні відгуки про попередні семінари цієї тематики, організовані Львівським регіональним відділенням у місті Львові. Директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна наголосила на тому, що такі семінари, враховуючи  актуальність теми, матимуть продовження.

Семінар провели Оксана Польна, фахівець-експерт із комунікацій у системі правосуддя, член Національної спілки журналістів Ольга Давид та прес-секретар господарського суду Львівської області, доцент кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка, кандидат наук із соціальної комунікації Наталія Шайда.

Працівники апаратів господарських судів розпочали семінар зі знайомства та висловлення очікувань щодо нових знань, умінь та навичок. У ході заходу слухачі розглянули питання щодо авторитету суду та впливу зовнішньої та внутрішньої комунікації на нього, проаналізували  міжнародно-правові стандарти відкритості правосуддя, визначили роль прес-секретаря як основної фігури у процесі обміну інформацією між судом та громадськістю.

Учасники навчилися формулювати медіа-супровід діяльності суду, готувати прес-релізи та прес-анонси, відпрацювали  тактику поведінки під час кризових інформаційних ситуацій.

Важливою частиною семінару був обмін професійним досвідом, дискусії щодо ситуацій, з якими слухачі стикались у своїй професійній діяльності, та виконання практичних завдань, які не лише допомогли краще засвоїти матеріал, але й вивести алгоритм поведінки представника суду перед громадськістю та ЗМІ.