Національна школа суддів України

Готовність тренінгів до апробацій

9 жовтня 2017 року в місті Києві відбулося завершальне засідання групи розробників тренінгів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді щодо особливостей розгляду окремих категорій цивільних справ.

У ході засідання суддя Обухівського районного суду Київської області Олександр Тиханський та кандидат юридичних наук, доцент, науковий консультант Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Оксана Хотинська-Нор презентували матеріали підготовленого тренінгу про особливості розгляду трудових спорів.

Суддя Апеляційного суду Харківської області Лариса Швецова та суддя Деснянського районного суду міста Києва Валерія Бабко винесли на розсуд колег підготовлений тренінг щодо особливостей розгляду житлових спорів.

На засіданні було затверджено остаточну редакцію міні–лекцій, практичних завдань для цих тренінгів, підібрано відеоролики для використання в ході модерованих дискусій, які успішно використовуються в таких тренінгах. Крім того, розробники обговорили необхідність внесення змін до підготовлених матеріалів у зв’язку зі змінами до процесуального законодавства.

На завершення зустрічі координатор блоку з цивільного судочинства Галина Юровська, яку колеги привітали з присвоєним почесного звання “Заслуженого юриста України”, відзначила плідну командну роботу суддів та науковців та зазначила про готовність обох тренінгів до апробацій, які відбудуться в місті Києві 10–11 жовтня 2017 року в ході підготовки для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних суддів.