Національна школа суддів України

Готуємо викладачів для майбутніх суддів

1 – 2 червня 2017 року у місті Харкові Національна школа суддів України у співпраці з Координатором проектів ОБСЄ в Україні у межах проекту “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів”, проводить тренінг для тренерів з викладання навчального курсу (тренінгу) для кандидатів на посаду судді на тему: “Написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення”

Тренінг відкрили в. о. директора Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Яна Шевцова, суддя Верховного Суду України у відставці, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Валентина Кузьменко та менеджер проекту “Розробка стандартизованих програм підготовки суддів” Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца.

Метою заходу є підготовка тренерів Національної школи суддів України з викладання курсу для кандидатів на посаду судді на тему: “Написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення”.

Тренерами навчального курсу виступили судді-розробники та судді-викладачі Національної школи суддів України: Світлана Яковлєва – суддя Апеляційного суду Кіровоградської області, Іван Мосьондз, Юрій Трясун – судді Апеляційного суду м. Києва, Олексій Фазикош – суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, Степаниди Підгорна – суддя Апеляційного суду Чернівецької області, Василь Земляной – головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККСУ та ВРП, суддя Верховного Суду України у відставці, Ганна Бахарєва – провідний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України.

Зміст тренінгу складають два навчальних модулі, які включають міні-лекції з використанням презентацій, практичні завдання (індивідуальні та групові), перегляд навчальних відеоматеріалів, експрес-опитування з використанням клікерів та обговорення проблемних питань.

Після завершення тренінгу для тренерів учасники отримають сертифікати Національної школи суддів України.