Національна школа суддів України

Індикатори ефективності в суддівській освіті

12 жовтня 2018 року в  Національній школі суддів України відбулося засідання робочої групи з розробки методики оцінювання професійної підготовки суддів.

Відкриваючи засідання, ректор Національної школи суддів України Микола  Оніщук відзначив, що такий інструмент, як методика оцінювання професійної підготовки суддів та кандидатів на посаду судді, вкрай важливий для розвитку суддівської освіти та правосуддя загалом. Індикатори ефективності суддівської освіти дозволять вдосконалити форми періодичного навчання суддів й їх первинної підготовки, налаштовувати гнучкість і динамізм навчального процесу в інтересах кожного слухача.

Національний менеджер програми у сфері верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька зазначила, що для реалізації запланованого робочій групі стануть у нагоді методичні рекомендації щодо оцінювання професійної підготовки суддів, розроблені Європейською мережею суддівської освіти.

У ході засідання було обговорено роль методики оцінювання для забезпечення якості та ефективності навчання кандидатів на посаду судді та підвищення кваліфікації чинних суддів.

Члени робочої групи обмінялися досвідом щодо стану оцінювання навчальних курсів та програм в Національній школі суддів України. Першими результатами роботи стало напрацювання структури методики оцінювання та узгодження подальших кроків із її розробки  та пілотування.