Національна школа суддів України

Інформаційне протиборство в умовах війни

17 травня 2022 року Національна школа суддів України провела для працівників Територіальних управлінь Служби судової охорони у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській та Рівненській областях онлайн–семінар “Безпечний інформаційний простір в період війни”.

Навчання організовано та проведено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України.

Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення, відкриваючи семінар підкреслила, що в умовах воєнного стану збільшується значення інформаційних ресурсів та інструментів. Очільниця відділення висловила впевненість щодо доцільності поглибленого вивчення тем інформаційної протидії пропаганді та фейкам і запевнила, що синергія усіх ланок судової системи створить їй максимальну безпеку, яка необхідна для продовження здійснення судочинства у нашій державі.

У вітальних словах начальники запрошених Територіальних управлінь Служби судової охорони зійшлись у думці, що тема безпечного інформаційного простору є зараз як ніколи важливою, тому особливо цінним є обговорення того, яким чином зробити інформацію зброєю і допомогою для нашої держави, а не додатковим джерелом ризику безпеці суспільства.

Онлайн-семінар провели експертка з комунікацій, членкиня Національної спілки журналістів Ольга Давид та прес-секретарка Господарського суду Львівської області, доцентка кафедри теорії і практики журналістики Львівського національного університету  ім. І. Франка, кандидатка наук з соціальної комунікації Наталія Шайда.

На обговорення виносились питання якісної протидії цілеспрямованим інформаційно-психологічним впливам; обговорювались правила поводження з інформацією під час війни,  та особливості комунікації у теперішній час. На дискусію подавались теми особистої інформаційної безпеки та використання соціальних мереж працівниками органів системи правосуддя.

По завершенню семінару слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.