Національна школа суддів України

Інтерактивні методології в курсі “Докази та доказування в адміністративному судочинстві”

11 серпня 2017 року Національна школа суддів України провела засідання групи розробників курсів для суддів Докази і доказування в адміністративному судочинстві.

Засідання розробників відкрив проректор Володимир Мазурок, який наголосив на важливості підготовки курсу “Докази і доказування в адміністративному судочинстві” для майбутніх і функціональних суддів адміністративної юрисдикції.

Модератор заходу – головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Василь Андрійцьо, а до підготовки курсу залучені судді апеляційних та окружних адміністративних судів.

Василь Андрійцьо ознайомив суддів з форматом роботи, окреслив мету засідання, завдання групи розробників та очікувані кінцеві результати.

Розробники обговорювали підготовлені матеріали до тем: “Особливості доказування в адміністративному судочинстві”,  “Належність та допустимість доказів в національній судовій практиці”, “Особливості дослідження доказів”. У ході засідання судді опрацьовували низку матеріалів для розкриття кожної теми з використанням різноманітних інтерактивних методик, зокрема міні-лекції з презентаціями, обговорення ситуативних завдань, виконання індивідуальних та практичних завдань в малих групах, експрес-опитування за допомогою клікерів, презентації результатів вирішення практичних завдань.

Курс “Докази і доказування в адміністративному судочинстві” готується для впровадження для суддів і кандидатів на посаду судді, як модуль блоку “Адміністративне судочинство”.

 Повний текст програми засідання групи розробників курсу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.