Національна школа суддів України

Жваві дискусії на семінарі для суддів Херсонщини

7 серпня 2018 року в місті Херсоні Національна школа суддів України спільно з Апеляційним судом Херсонської області провела семінар для суддів апеляційних та місцевих судів Херсонської області щодо допустимості доказів у кримінальному провадженні та новел цивільно–процесуального законодавства.

Вітальними промовами семінар розпочали заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Галина Юровська, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павло Луцюк і голова Апеляційного суду Херсонської області Олександр Коровайко.

Павло Луцюк, розкриваючи питання щодо допустимості доказів у кримінальному провадженні зазначив, що протягом дії Кримінального процесуального кодексу України очевидним стала необхідність удосконалення його норм щодо допустимості доказів та застування їх на практиці, які потребують вирішення на законодавчому рівні. Доповідач акцентував увагу на обговоренні питань допустимості деяких категорій доказів.

У ході семінару Галина Юровська доповіла про новації цивільного процесу, розкрила засади здійснення цивільного судочинства та залучила суддів до обговорення питань про види процесуальних строків, їх значення та наслідки їх пропуску. Разом з тим, вона розкрила питання про забезпечення позову та доказів, визначення судових витрат і їх розподіл між сторонами.

Галина Юровська  детально зупинилась на виконанні функції представництва в цивільному судочинстві, обговорила із суддями питання щодо окремого провадження, видачі та продовження обмежувального припису.

Семінар був насичений проведенням модерованих дискусій, виконанням практичних завдань. В аудиторії раз пораз виникали жваві дискусії, а доповідачі надали вичерпні відповіді на запитання, що виникали в учасників семінару.

Повний текст програми семінару розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.