Національна школа суддів України

Кадровий менеджмент в апараті суду

4–6 жовтня 2021 року Національна школа суддів України проводить підготовку та підвищення рівня кваліфікації спеціалістів служб управління персоналом місцевих, апеляційних судів, Вищого антикорупційного суду та Верховного Суду.

Заступниця начальника відділу підготовки працівників апаратів судів Валентина Борисенко відкрила навчальний захід та  ознайомила учасників із темами, що заплановані програмою підготовки.

Розпочато навчання актуальною темою щодо складання індивідуальних програм підвищення рівня професійної компетентності та професійного навчання державних службовців. Начальник відділу по роботі з персоналом Сьомого апеляційного адміністративного суду Альона Тищишина ознайомила учасників підготовки з порядком визнання документів та результатів навчання за програмами підвищення кваліфікації, особливостями нарахування кредитів ЄКТС за результатами професійного навчання держслужбовців та внесення відомостей про професійне навчання до особової картки працівника суду.

Головний спеціаліст відділу по роботі з кадрами судів управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України Тетяна Жежера продовжила тему оцінювання державних службовців та порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців системи правосуддя з наданням методичних рекомендацій щодо порядку проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями покладених на них обов’язків і завдань.

Про особливості роботи в інформаційно-аналітичній програмі Кадри-WEB спеціалісти служб управління персоналом дізналися з доповіді директора ТОВ “МККУ-мережі”, викладача факультету комп’ютерних наук та кібербезпеки Національного університету ім. Т. Г. Шевченка, кандидата фізико-математичних наук, професора Віктора Волохова.

Заступниця керівника апарату Хмельницького апеляційного суду Наталія Гуменюк запропонує до обговорення питання організації роботи дисциплінарної комісії, зокрема, порядок формування дисциплінарної справи, критерії оцінки дисциплінарного проступку, особливості засідання дисциплінарної комісії, підстави дисциплінарної відповідальності, порядок накладення та зняття стягнень.

Актуальні питання проведення конкурсу на заміщення вакантних посад державної служби на період дії карантину, удосконалення навичок кадрового менеджменту в апараті суду, особливості ведення протоколів засідання конкурсної комісії та проведення співбесіди з кандидатами на посаду, порядок укладення електронного трудового договору та супроводження співробітників під час випробувального терміну з подальшою оцінкою результатів роботи будуть темою виступу керівниці апарату П’ятого апеляційного адміністративного суду Світлани Плотницької.

Начальниця відділу формування електронних трудових книжок управління інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України Оксана Страшенко запропонує увазі слухачів новели електронних сервісів Пенсійного фонду України та проблемні питання переходу на електронні трудові книжки, ознайомить з технічними вимогами до сканованих копій трудових книжок, алгоритмом дій щодо шифрування електронних трудових книжок та передачі їх до Пенсійного фонду України.

Під час навчання начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк запропонує до вивчення актуальне  питання щодо отримання даних з Електронного реєстру листків непрацездатності та відомостей, що мають міститися в електронному лікарняному, процедури їх відкриття і оплати.

До програми підготовки включено також питання антикорупційного законодавства та практики його застосування щодо державних службовців органів судової влади, психологічні поради щодо керування стресом та розвитку навичок саморегуляції, вивчення правил роботи суду в період карантину та надання домедичної допомоги працівниками апарату суду до прибуття бригади швидкої допомоги, удосконалення знань з культури українського ділового мовлення. Із зазначеними темами перед слухачами виступлять директор Академії фінансового моніторингу, професор, кандидат юридичних наук Ростислав Марчук, психологиня відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка Фарафонова, керівниця апарату Тлумацького районного суду    Івано-Франківської області Леся Грабовецька, головна наукова співробітниця відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, кандидатка філологічних наук Оксана Кабиш.

Під час навчання слухачі матимуть можливість удосконалити свої знання та практичні навички, необхідні для професійного виконання своїх посадових обов’язків. Учасники зможуть обмінятися досвідом, отримати відповіді на актуальні запитання та корисні практичні поради від викладачів.