Національна школа суддів України

Кіберзлочинність та електронні докази

21 січня 2020 року у Львові розпочався регіональний тренінг для суддів “Кіберзлочинність та електронні докази: вступ”, організований Національною школою суддів України за підтримки Проекту Ради Європи “CyberEast”.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернулися директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів Оксана Польна, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів і органів суддівського врядування Олександр Іщенко та експерт Ради Європи Бранко Стаменковіч.

Перший день роботи присвячений загрозам, тенденціям і викликам кіберзлочинності та вступу до технологічних аспектів кримінальних проваджень.

У фокусі обговорення впродовж наступних днів навчання суддів будуть питання ідентифікації підозрюваних в інтернеті, Будапештська конвенція про кіберзлочинність в матеріальному та процесуальному аспектах, практика використання електронних доказів в кримінальному судочинстві, фінансові розслідування, міжнародна правова допомога в кіберсправах, публічно-приватне партнерство в кіберпросторі та кримінальні грошові потоки онлайн.

Цей захід став продовженням партнерської співпраці Національної школи суддів та Проекту і спрямований на підвищення обізнаності українських суддів у сфері кібербезпеки, протидії кіберзлочинам та використання електронних доказів.

Довідково: Львівський регіональний тренінг щодо кіберзлочинів є черговим заходом освітнього характеру, які проводить Національна школа суддів у партнерстві з проектом “CyberEast” з використанням навчальних матеріалів Ради Європи та за фінансування Європейського Союзу в рамках програми “Східного Партнерства”.