Національна школа суддів України

Командна робота суддів та науковців над розробкою тренінгів із цивільного судочинства

20 червня 2019 року розробники тренінгів із цивільного судочинства зібралися на чергове засідання. За результатами опитування кандидатів на посаду судді, проведені під час спеціальної підготовки тренінги отримали високі оцінки. На сьогодні перед розробниками поставлено завдання адаптації тренінгів для суддів першої та апеляційної інстанції.

У ході засідання були презентовані матеріали тренінгів із питань захисту права власності, доказів та доказування в цивільному судочинстві, а також стандартизовані лекції на тему “Проблемні питання застосування цивільного процесуального законодавства” та “Актуальні питання застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ”.     

Учасники засідання мали нагоду поспілкуватися з ректором Національної школи суддів Миколою Оніщуком та обговорити актуальні питання стосовно перспектив системи судоустрою України. Він подякував присутнім за допомогу в проведенні спеціальної підготовки кандидатів на посаду суддів та висловив сподівання на подальшу співпрацю задля покращення якості суддівської освіти.

У роботі групи взяли участь відряджені до Національної школи судді Василь Даценко, Лілія Карабак, Максим Ходаківський, Олена Лещенко, суддя Ленінського районного суду міста Дніпропетровська Андрій Нижний, суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Надія Сташків, суддя Апеляційного суду Київської області Галина Мостова, суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Дмитро Свояк, суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко, завідувач сектором патентного права, старший науковий співробітник НДІ інтелектуальної власності, к.ю.н. Алла Дідук та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська.

На завершення засідання керівник блоку цивільного судочинства, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська відзначила ефективну роботу команди та окреслила завдання на наступне засідання.