Національна школа суддів України

Комплексний стандартизований навчальний курс для голів судів

28 травня 2019 року у Національній школі суддів України відбулася зустріч з представниками Українсько-канадського проекту підтримки судової реформи. Під час зустрічі обговорювалася подальша співпраця у розробці стандартизованого навчального курсу для голів судів.

У Національній школі суддів України створена робоча група для розробки курсу та є певне бачення концепції курсу, а у Проекту вже є напрацьований досвід у судах пілотних регіонів, якими є Запорізька та Хмельницька області, з проведення низки тренінгів для голів судів щодо забезпечення суддівської незалежності та ролі голови суду у дотриманні вимог антикорупційного законодавства в суді, комунікації та управління часом, ефективного спілкування та вирішення спорів, гендерних аспектів у діяльності суддів, обраних на адміністративні посади.

Сторони домовилися про спільну роботу над майбутнім курсом з використанням напрацювань як Національної школи суддів України, так і Національного суддівського інституту Канади (НСІ), головного виконавця Проекту, у співпраці з яким НШСУ набула значні здобутки та радо продовжуватиме командну роботу. Планування виконано, наступні кроки чітко визначені Сторонами.

У зустрічі взяли участь:

Від НШСУ: Тетяна Пустовойтова, начальник відділу міжнародного співробітництва; Тетяна Фулей, начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти; Олександр Іщенко, начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності ВККСУ та ВРП; Вікторія Семенюк, головний науковий співробітник відділу міжнародного співробітництва.

Від НСІ та Проекту: Роберт Бауман, голова Апеляційного суду провінції Британська Колумбія та Апеляційного суду провінції Юкон, Канада; Дональд Чіассон, директор з юридичних та освітніх питань групи Міжнародного співробітництва та Валерія Кохан, експерт з питань судової реформи.