Національна школа суддів України

Комунікація працівників апаратів судів з особами з інвалідністю

1 жовтня 2021 року  Національна школа суддів України провела підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Покращення рівня навиків спілкування працівників апарату суду з особами з інвалідністю. Комунікація з особами з психічними та інтелектуальними порушеннями”.

Семінар відкрили в. о. директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який підкреслив важливість комунікації працівників апаратів судів з особами з інвалідністю, представив викладачку та побажав учасникам активної роботи під час навчального заходу.

Для проведення семінару запрошено доцентку кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидатку психологічних наук Аліну Бунас.

Викладачка приділила значну увагу розгляду питання щодо налагодження ефективної комунікації з особами, які є учасниками судового процесу, розповіла про спілкування з особами з психічними та інтелектуальними порушеннями та надала практичні поради.  

У межах семінару учасники взяли активну участь в обговоренні відеоролика та модерованій дискусії, що була проведена в чаті.

Наприкінці семінару свої враження від участі в ньому слухачі висловили під час заповнення анкети опитування.

З повним текстом програми семінару можна ознайомитись на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.