Національна школа суддів України

Комунікаційна стратегія прес-служби суду

23 травня 2018 року в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено інтерактивний семінар для суддів–спікерів судів Чернівецької області на тему: “Зв’язки з громадськістю в судах ”.

Відкриваючи семінар, директор Чернівецького регіонального відділення, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Анатолій Огородник привітав учасників заходу та щиро подякував за співпрацю Консультативній місії Європейського Союзу та пресслужбі органів  суддівського самоврядування.

Вітальною промовою до учасників звернулись радник зі стратегічних комунікацій КМЄС (Естонія) Тійт Матсулевич, суддя Львівського окружного адміністративного суду, ексголова комітету Ради суддів України з питань комунікації (у тому числі зі ЗМІ), викладач Національної школи суддів України Олександр Сасевич та головний спеціаліст пресслужби органів суддівського самоврядування Ольга Какауліна, які зазначили, що судді–спікери мають можливість під час семінару покращити свої навички організації роботи суду в ситуації підвищеного інтересу медіа до резонансних справ та краще зрозуміти функції пресслужби суду.

У ході семінару було розглянуто позицію Європейського суду з прав людини щодо права суспільства отримувати інформацію із зали суду із розгляду гучних справ. Тійт Матсулевич поділився практикою запису інтерв’ю на камеру та звернув увагу на імідж і поведінку суддів у комунікації зі ЗМІ.

Також судді-спікери звернули увагу на питання щодо організації комунікаційної діяльності суду, обговорили проблемні питання комунікації, які виникають у щоденній діяльності пресслужби суду, та взаємодії з представниками ЗМІ під час судових засідань, а також проаналізували типові помилки, які трапляються під час підготовки повідомлень для медіа та громадськості.

Олександр Сасевич  розповів про основні завдання судді-спікера та співпрацю з відділом комунікацій  і прессекретарем.

Ольга Какауліна обговорила з учасниками семінару використання соціальних медіа в роботі суду й інформаційну тактику суду під час розгляду резонансних справ.

Після закінчення семінару учасники заходу поділилися враженнями і висловили свої побажання та пропозиції.